Tips för sockerkakor

Tänkte dra igång med en ny kategori som heter baktips. Här kommer jag lägga upp diverse tips och tricks som kommer underlätta för er när ni bakar!
 
Ett bra tips om man vill att sockerkakan ska ha en mjuk och fin yta är att när man smörar formen så ska man använda mjöl. Jag använde ströbröd när jag började baka och det blev en hårdare yta plus att ströbrödet syntes vilken kanske inte är så snyggt.
 
Ett annat tips är att när ni tagit ut sockerkakan och den är klar så vänd den upp och ned (om det är en sån form) och låt det stå under formen ett tag, kolla till den lite för det blir kondens av värmen som gör att det blir fuktigt uppe i formen. Ta då bort formen och diska den sen kan du lägga den över kakan igen.
Du kommer garanterat få en saftig och mjuk sockerkaka på detta sätt!
 
 
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback