Apelsintårta med tryffel

 
 
Ja det tog lite tid innan jag fick tid att göra denna tårta med nu så har jag bakat den och nu ska även ni få ta del av receptet!
Den blev jättegod! rekommenderar den verkligen:)
 
 
 
Apelsintryffel:
 
300g mjölkchoklad
150g mörk choklad, 70 procent
140g strösocker(1 3/4 dl)
100g vispgrädde (1dl)
100g apelsinjuice (1dl)
70g äggula (4-5st)
50g osaltat smör
 
Kaka:
 
225g apelsinjuice, 3-4 apelsiner (2 1/4 dl) +
zest (finrivet skal) från 1 apelsin
300g vetemjöl (5 dl)
12g bakpulver (2 1/2 tsk)
6g salt (1 tsk)
160g osaltat smör, rumsvarmt
300g strösocker (3 1/2 dl)
165g ägg (3 st), rumsvarma
 
Gör så här:
 
1. Apelsintryffel: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
 
2. Koka upp socker, grädde och apelsinjuice. Sänk värmen på plattan och tillsätt äggulorna. värm blandningen till strax under 83 grader eller tills den känns lätt krämig.
 
3. Häll kokningen igenom en sil över chokladen, klicka i smöret och låt stå någon minut. Mixa allt slätt med en stavmixer, plasta bunken och låt stå ute i rumstemperatur i minst 5-6 tim. Gör gärna tryffeln dagen innan tårtan ska serveras och låt den stå ute i rumstemperatur. Då får du en fast och fin tryffel att stryka tårtan med.
 
4. Kaka: Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och mjöla 2 runda bakformar, 20-22 cm i diameter, och lägg en bit bakplåtspapper i botten.
 
5. Riv zest (det yttre skalen) från en apelsin och pressa juicen ur flera.
 
6. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 
7. Vispa smör och socker fluffigt, vispa sedan i äggen, ett i taget, och skrapa sidorna med en slickepott mellan varven.
 
8. Blanda de torra ingredienserna, apelsinzest och sedan lite i taget av apelsinjuicen, blanda noga.
 
9. Fördela smeten jämt i de båda formarna och grädda den mitt i ugnen i 27-29 min.
Gör stickprov i kakorna, ta ut dem och låt dem svalna helt.
 
10. Montering: Lägg ett lagom tjockt lager med apelsintryffel på ena botten. Lägg på nästa botten och stryk upp tårtan med resterande tryffel.
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer
Anonym

Åh vad gott det ser ut! :)

Svar: Ja den var riktigt god:) Smaka apelsin av botten och mycket choklad av tryffeln så de va en bra kombination:)
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://www.klaralovisastromqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback