Värmlandstårta

Den här tårtan består av chokladbottnar med vaniljkräm emellan och en härlig glasyr med en lätt kaffesmak.
Helt underbar är den och jag har valt att döpa den till värmlandstårta men det är egentligen en Frödingtårta.
Fast Gustav Fröding var ju från Karlstad så då va han ju Värmländsk.
 
Cirka 12 bitar
 
Fint att dekorera med kronblad från pelargon.
 
 
Botten:
4 stora ägg
4 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 
Fyllning:
2 dl vaniljkräm
 
Glasyr:
100g florsocker
1 msk kakao
1/2 vaniljsocker
50g smält margarin
ca 1/2 msk kaffe
 
Garnering:
ca 3 dl grädde
blockchoklad
 
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Tillsätt sen vetemjölet så det blir en jämn smet. Rör till sist ner mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad bakform ( ca 25cm i diameter ).
Grädda kakan i 175 grader i ca 60min.
 
Låt kakan svalna. Dela den kalla kakan och fördela vaniljkrämen mellan bottnarna.
Lägg ihop kakan.
Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den ovanpå kakan.
 
Vispa grädden och garnera tårtan. Toppa med blockchoklad.
 
 
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer
Josefine Hallgren

Shit vad god den ser ut! :D

Svar: Ja den är verkligen jättegod :)
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://jjosefinehallgren.blogg.se/
Sara

Åh så god den ser ut :)

Svar: Tack :)
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://www.baakochmaat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback