Vit chokladmoussetårta

Testade idag denna underbara tårta som för övrigt inte alls var svår att göra.
Man kan förbereda den dagen innan och förvara den i frysen. 
Lägg dock på garneringen innan servering.
 
 
 
Botten
400g mandelmassa
1/2-1 apelsin, skalet
4 ägg
4 msk kakao
 
Mousse
300g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor
 
Garnering
ca 50g vit choklad
marsipanros
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassa på den grova sidan av ett rivjärn.
Riv skalet av apelsinen på den fina sidan av rivjärnet.
Blanda ihop mandelmassan och apelsin skalet.
Tillsätt äggen och kakaon och rör om.
 
2. Häll smeten i en smord form med avtagbar botten, ca 24cm i diameter.
Bred ut smeten ordentligt i kanterna.
 
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. 
Låt botten svalna i formen.
 
4. Mousse: Smält chokladen över vattenbad tills den är slät och fin.
Låt den svalna något.
 
5. Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen och äggulorna.
Blanda till en jämn mousse.
 
6. Häll moussen över mandelbotten och jämna till ovansidan med en slickepott.
 
7. Frys tårtan några timmar. ( eller över natten).
Ta ut den ca 30 min innan servering.
 
8. Riv choklad grovt med en osthyvel över tårtan.
Dekorera med en marsipanros.