Äpple smulpaj

Jag brukar köpa Svenska äpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak.
 
I mitt recept har jag dubbel sats av smuldegen för att det blir så mycket godare när det är mer smulor.
 

Smuldeg:
 
4 dl vetemjöl
1 dl Socker
150g Smör
 
Fyllnig:
 
Äpplen (5-6st)
Socker
kanel
 
Skala äpplena och skiva dem.
Lägg äpplena i en smörad pajform och strö över kanel och socker efter smak.
 
Blanda samman ingredienserna till smuldegen tills den blivit en fin smulig massa.
Strö smulorna över äpplena och låt stå i ugnen i ca: 25 min, eller tills den fått en fin färg.
 
Jag brukar alltid ha vaniljvisp till äpplepaj så om ni också vill ha det så är det bara att vispa det som topping.
 
Hoppas det ska smaka!
 
 
 

Snickers bars

Har hittat ett otroligt gott recept på snickers kakor, så jag måste bara dela det vidare så att ni kan ta del av det.
Har inte bloggat nu på ett tag heller men ibland så blir det lite bloggtorka.
Men nu så har motivationen kommit tillbaka!
 
Här har ni iaf det super goda receptet på snickers som jag hittade på http://mariascupcakes.blogg.se.
Mycket duktig tjej!
 
Ett tips när ni ska koka kolan är att ta en stor kastrull för kolan har en tendens att växa när den kokar.
 
( Dålig bild men jag kan garantera att dom smakar gudomligt!)
 
16 st
 
Chokladbotten:
 
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
 2 dl jordnötter
 
  • Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form som är 25*25 centimeter.
 
  • Smält smöret. Ställ åt sidan för att svalna lite.
 
  • Vispa ägg och socker och vaniljsocker vitt och poröst.
 
  • Vispa ner smöret.
 
  • Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver och vänd samman med en slickepott. Vispa inte.
 
  • Häll smeten i den smorda formen och grädda längst ner i 22-25 minuter. Kakan ska inte vara rinnande, men inte heller för fast.
 
  • Låt svalna i formen och ställ sedan in hela formen i kylen i åtminstone en timme, så att den hinner stelna ordentligt.
 
  • Koka kolasåsen (se nedan) och bred över kakan i ett jämnt lager. Ställ in i kylen medan du kokar chokladfudgen.
 
  • Koka samman chokladfugen (se nedan). Samtidigt som du gör detta så hacka jordnötterna. Bre sedan fudgen över kolasåsen. Denna stelnar fort när du brer på den ovanpå kolasåsen, så stö över de hackade jordnötterna direkt efter så att den inte hinner stelna.
 
  • Låt stelna en stund innan du skär upp kakan i bitar. Förvara i kylskåp.
 
Kolasås:
 
2 dl grädde
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl strösocker
 
  • Låt alla ingredienser koka samman i en tjockbottnad kastrull i cirka 15 minuter. Om du vill kan du göra kulprov (ha i lite smet i kallt vatten och se vilken konsistens den får när den stelnar). Smeten ska bli lite fast, men absolut inte hård.
 
Chokladfudge:
 
50 gram smör
3 msk vispgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker (gärna med chokladsmak)
 
  • Smält smöret.
  • Blanda ner övriga ingredienser och låt koka samman ett par minuter, tills dess att fudgen blir lite tjockare.