Chokladpaj

 

10-14 bitar
 
60g smör
3dl vetemjöl
1dl florsocker
en nypa salt
1 ägg
 
Fyllning
150g mörk choklad
1dl vispgrädde
1 ägg
 
Garnering
sötmandlar
el, valfritt
 
1. Mördegen
 
sätt ugnen på 200g.
Nyp ihop smöret med vetemjöl, florsocker och salt.
Tillsätt sist ägget och arbeta ihop allt till en deg.
Knåda inte för länge, då blir pajskalen segt.
 
Tryck ut pajdegen i en form, ca 34 x 10 cm, gärna med löstagbar botten.
grädda pajen mitt i ugnen (utan fyllning) täckt med aluminiumfolie i ca 20 min.
Sänk temperaturen till 180g när pajdegen tas ut ur ugnen.
 
2. Fyllning
 
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt grädden och rör om.
Låt blandningen svalna och vispa sedan ner ägget.
Bred ut fyllningen över pajdegen och grädda pajen längst ner i ugnen i ca 15 min.
 
3. Garnering
 
Strö mandel över pajen eller vilken topping du väljer.
Servera gärna pajen med vaniljglass eller grädde.
 
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer
Min Lilla Kokvrå

Det där lät ju verkligen både enkelt och gott. Måste provas vid tillfälle :)

Svar: Supergott! om man älskar choklad såklart :)
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://minlillakokvra.blogspot.se/
Camilla

MMm, ser gott ut!

Svar: Tack :) den är jättegod, med mycket chokladsmak!
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://radhuslivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback