Lätta tekakor

Har kommit in i en liten period där jag vill baka mitt eget bröd.
Dessa tekakor är helt underbara, så mycket godare än dom som går att köpa i affären.
Detta recept måste ni bara testa!
 
 
12st
 
100g smör
4 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
2 msk strösocker
ca 11 dl vetemjöl
 
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt ( ca 37 grader).
Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen.
 
2. Tillsätt salt, socker och mjöl. Blanda till en smidig deg.
 
3. Häll upp lite varmt vatten i diskhon och ställ degbunken i vattnet.
Låt degen jäsa övertäckt i 10 min.
 
4. Sätt ugnen på 250 grader.
 
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela degen i 12 delar och forma dem till tekakor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Nagga bröden med en gaffel.
 
6. Låt bröden jäsa ytterligare 10 min under bakduk.
 
7. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 6-8 min.
 
Dom smälter i munnen när dom är sådär varma och nybakta!
 
hittarecept.se

Kommentarer
Jasmine

Vissa bloggar fångar ens intresse från första stund - din blogg är en av dem. :)
Kram

Svar: Åh tack så mycket :) Vad roligt att höra! :D
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback