Rätt mängd

Vissa recept måste man väga ingredienserna men det kan vara lite klurigt för den som inte har någon våg.
Så har kommer nu en översättningslista på mått.
 
1 dl = 100 ml
1 msk = 15 ml
1 tsk = 5 ml
1 krm = 1 ml
 
När du ska använda mått och mäta upp så är det viktigt att det är jämnstruket så att det blir exakt rätt mängd.
Om man ska baka bröd så är ett bra tips att hellre ha en för stor skål än en för liten.
Dels för att man lättare kan bearbeta degen i en större skål och för att degen får mer utrymme när den ska jäsa.
 
En fördel när man bakar bröd är att mixa ingredienserna med elvisp eller köksmaskin eftersom det kan bli ganska tungarbetat annars.
Sen så är det väldigt lätt att ha i för mycket mjöl. Men följ receptet när de gäller mängden på mjöl och tänk på att i de flesta recept så ska man spara lite mjöl till utbakningen.
 
Bild tagen från: http://lottasgrubblerier.wordpress.com/category/baktips/
 
 
hittarecept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback