Zuleikatårta

Jag var hemma i Värmland för några veckor sedan och då bjöd min moster på denna tårtan, som jag aldrig smakat innan.
Den var väldigt god så jag frågade efter receptet och tog kort på tårtan så att ni också ska kunna få testa den.
 
 
 
Ugn: 175C, varmluft 150C
 
Ingredienser:
 
1 1/2 dl (100g) sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker
 
Garnering:
 
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50g smör
1/2 påse mandelspån eller hackad mandel
 
Skålla ev. och mal mandeln. 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda mandeln och sockret.
Vända ned äggvitorna försiktigt och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i en rund cirkel (ca 24 cm i diameter).
 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Stjälp upp botten och låt den kallna.
Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull.
Sjud krämen tjock under kraftig omröring.
Låt krämen svalna något. 
Häll den över tårtbotten och bred ut den över hela tårtan.
Garnera med rostad mandel eller grädde som min moster gjorde.