Pepparkakor

Innan har jag alltid köpt färdig pepparkakasdeg men har aldrig gillat resultatet vad gäller smak.
Så detta året bestämde jag mig för att göra egen pepparkaksdeg.
Jag gjorde degen på tisdagen och bakade ut den på fredagen.
Den håller sig någon vecka i kylskåp. Degen är mycket lättarbetad och smidig.
Det blev dom godaste pepparkakor jag ätit! 
 
 
 
Ingredienser
(100-120 st)
 
2 dl sirap
2,5 dl strösocker
250g smör
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk bikarbonat
1 påse pepparkakskryddor
 
 
Koka upp sirap, vatten och socker.
Tillsätt smör och rör om ordentligt.
Låt massan svalna.
Blanda bikarbonat och pepparkakskryddorna med lite av mjölet. 
Tillsätt detta i sirapsblandningen tillsammans med resten av mjölet.
Rör ihop till en ganska lös deg.
Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i minst ett dygn.
Kavla ut degen tunt och stansa ut pepparkakor.
Grädda i 200 grader i ca 8-10 minuter.
 
hittarecept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback