Chokladpannacotta

Jag och min sambo var på restaurang förra helgen och då åt vi en otroligt god chokladpannacotta till efterrätt.
Så här kommer nu mitt recept på chokladpannacotta så att ni där hemma också kan sitta i soffan och njuta av denna härliga efterrätt!
 
 
Ca: 6 portioner 
Ingredienser:
 
5dl grädde
1 tsk vaniljsocker eller en vaniljstång
100g choklad av valfri sort ( jag har använt en ljus och mörk choklad, hälften av varje) går även bra med vit choklad.
 
Topping:
Vispad grädde
Bär
el falfri topping
 
Skär chokladen i mindre bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljen ( jag använder vaniljstång då det ger en mycket godare vaniljsmak).
Lägg sedan i chokladen i grädden tills den smälter under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dom i gräddblandningen och rör till dom har löst upp sig.
 
Häll upp pannacottan i fina glas. Tänk på att hälla sakta eftersom det är varmt och glasen kan spricka om man häller i för fort.
Ställ sedan in pannacottan i kylen några timmar tills den har rätt konsistens.