Apelsinmuffins med chokladganache frosting

Här kommer ett mumsigt recept på apelsinmuffins med chokladganache frosting.
Kombinationen apelsin och choklad är ju nästan oslagbart!
Så dessa tycker jag att ni måste testa.
 
 
 
Ingredienser:
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 apelsin, rivet skal
2 msk pressad apelsinsaft
 
Chokladganache:
 
100 g mörk choklad
1,5 dl grädde
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, och rör ner i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med apelsinskal och apelsinsaft.
Blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar till 3/4. Ställ gärna formarna i muffinsbleck. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
 
Ganachen:
 
Smält chokladen över vattenbad.
Tillsätt grädden lite i taget medan du rör om.
Låt den stå i kylen en stund till tills den är helt kyld och vispa sedan upp den med elvisp så den blir fluffig och fin.
Spritsa sedan ganachen på muffinsarna.
 
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback