Kryddäppelkaka

Testade att baka denna kakan för ett tag sedan och blev helt såld!
Den smakar lite som äppelpaj och är otroligt saftig.
Jag kommer garanterat baka den fler gånger.
Servera den med lite uppvispad vaniljvisp.
 
 
 
Ingredienser:
 
6 1/2 dl (360g) vetemjöl
2 1/4 dl (160g) ljust muskovadosocker
3 tsk kanel
2 tsk äkta vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
225g mjukt, rumsvarmt smör
4 ägg
3 mellanstora äpplen, skalade och skurna i tunna skivor
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkakasform med rumsvarmt smör och mjöla den sedan.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Lägg i smöret i små klickar tillsammans med äggen och äppelskivorna.
Allt ska blandas samtidigt.
Vispa smeten med elvisp på högsta hasighet i ca 5 minuter.
Skeda över smeten i formen.
Knacka formen mot ett lämpligt underlag några gånger för att få bort eventuella luftbubblor.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter.
Testa med en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad i mitten.
Låt kakan vila i 10 minuter.
Skaka lite på formen tills kakan lossnar och vänd sedan upp kakan på ett fat.
Lyft försiktigt upp formen.
Ställ tillbaka formen och låt kakan kallna.
hittarecept.se

Kommentarer
rememberthiis.blogg.se

gott :)

Svar: Ja det kan jag lova :)
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://rememberthiis.blogg.se/
JUNITJEJ

Vad smaskigt det verkar!

Svar: Tack :) ja den är jättegod!
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://www.junitjejen.se
Mother-in-law

Gotteligott vill jag lova! Förstår inte varför det aldrig blir något kvar när du bjuder oss... fast den här gången, räckte den ju i hela två dagar!

Svar: Ha ja det va rekord ju :)
ilovecookies.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback