Banantårta

Eftersom jag älskar banan på tårta ska ni nu få ta del av en väldigt god banantårta.
Den är lätt att göra och kommer garanterat bli uppskattad på fikabordet.
 
 
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
 
1 påse Ekströms kallrörda vaniljsås
3 dl vispgrädde
2 st geleatinblad
Bananextrakt ( finns på Panduro)
grädde till garnering
2 st bananer
2 dl mjölk
 
 
Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant Ca 24cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. 
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Rör om med en slickepott tills det blir en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda den i ca 30 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
 
Fyllning:
Vispa ihop en påse Ekströms vaniljsås ( kallrörd) med 2 dl kall mjölk.
Låt tjockna. 
Vispa sedan 3 dl vispgrädde och blanda ihop grädden med vaniljesåsen så det blir en gräddkräm.
Blötlägg 2 st gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur gelatinbladen och smält dom över vattenbad.
Häll det smälta gelatinet i en tunn stråle över krämen under omrörning.
 
Gröp nu ur den svala tårtbotten, lämna ca 2 cm kvar från kanten.
Fyll med gräddkrämen. 
Skiva 2 st bananer, lägg dom på krämen.
Blanda 1 dl gelesocker och 1 dl vatten i en gryta och låt det koka upp i 1 minut.
Ha i bananextrakt efter smak. Låt gelen kallna tills den blir trögflytande.
Ös över banangelen på tårtan. Garnera med grädde runt om.
Låt stå i kylen 1 timme innan servering.