Chokladtosca

Testade att baka en chokladkaka med toscatäcke ur Hembakats senaste nummer.
Sååå god den var!
Riktigt mjuk och saftig chokladbotten med ett knäckigt och segt täcke med tosca.
Denna rekomenderar jag verkligen att ni testar att baka.
 
 
 
Ca 12 bitar
 
175g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
 
Toscasmet
 
75g smör
1 1/2 dl ljus sirap
3/4 dl vispgrädde
2 dl strösocker
200g riven kokos
 
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker pösigt.
Rör ner äggen ett i taget.
Häll sedan ner sirapen och vispa en stund till.
 
Blanda ihop kakao,salt,bakpulver och vetemjöl i en separat skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en jämt smet.
 
Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ungen i 30 minuter.
Börja med toscan när det är 10 minuter kvar av gräddningen.
 
Toscasmet: 
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap,grädde och strösocker.
Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter.
Häll sedan i kokosen.
 
Ta ut kakan ur ugnen och häll över toscasmeten.
Grädda ytterligare 10-13 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
 
hittarecept.se

Kommentarer
Thea

men alltså, så himla mycket gott det fanns här inne då! kan inte ens bestämma mig för vad jag skulle vilja baka, haha! det här lät dock helt fantastiskt!

Svar: Ja den är så himla god! :) Chokladbotten är så mjuk och saftig. En riktig 10e poängare!
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://kaffeochthea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback