Lyxig äppelkaka

Denna lyxiga äppelkaka är otroligt god. Lätt att göra dagen innan man får gäster eftersom den ska stå i kylen över natten. 
 
 
 
 
BOTTEN:
150g normal saltat smör
300g digistivekex
 
FYLLNING:
4 gelatinblad
3 medel stora äpplen
1dl syltsocker
1dl äppelmust
 
VIT CHOKLADTRYFFEL:
200g vit choklad
250g mascarpone
 
DEKORERA MED TUNNA ÄPPELSKIVOR
 
Botten:
Smält smöret och krossa kexen. Rör ihop.
Spänn fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant c:a 25cm i diameter.då är det lättare att få upp kakan.
Tryck ut kexblandningen i formen ställ i kylen.
 
Fyllning:
Lägg gelatinet i blöt. Skala äpplena och skär i mindre bitar.
Koka ihop till en kompott med socker o must.c:a 10 min.
Dra från plattan och smält i gelatinet.
Häll kompotten ovanpå kexbotten ställ kallt att stelna.
 
Tryffel:
Smält chokladen över vattenbad.Vänd ner mascarponen rör tills allt smält till en jämn smet.
Låt svalna.
Häll den svala tryffeln ovanpå äppelkompotten.
Låt stå över natten i kylskåp.
Skär runt kanten med en kniv, lossa försiktigt kakan.
Garnera med äppelskivor.
hittarecept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback