Creme Brulee

Nu var det ett tag sedan jag slängde ut ett recept här.
Därför ska ni nu få recept på Creme Brulee, en riktig klassiker.
Jag har aldrig bakat Creme Brulee innan så var en utmaning för mig, för jag har alltid föreställt mig att det skulle vara svårt att få den perfekt.
Men med detta recept så blev den helt underbar och perfekt konsistens om ni frågar mig.
Så hem och baka Creme Brulee med er nu!
 
 
 
Ingredienser
Till 6 personer:

1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker
6 portionsformar 1½ dl i diameter.
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 °.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt grädde, mjölk och ½ dl av sockret.
Koka upp under omrörning.Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt.
Ta upp vaniljstången ur kastrullen.
Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
Fördela smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills krämen har stannat.

Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp några timmar, (Helst över natten).

Vid servering:

Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.
hittarecept.se
Kommentarer
CAMILLAESI

Måste testa det receptet! :-)

Svar: Ja det blev riktigt lyckat för mig med detta receptet ☺
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://camillaesi.blogg.se
FrökenTV, bloggen om tv och film

gott

Svar: Håller med ☺
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://efji.blogg.se/
Svärmor

Kan verkligen intyga att den blev aaaalldeles underbar och HELT perfekt! Om man tittar noggrant på bilden saknas det en liten form... Även en liten katt förstår att uppskatta denna ljuvliga pudding!

Svar: Ja, han är väldigt snabb när det står nått gott på bänken :D men det gör inget för han är ju så söt. Väldigt roligt att den blev lyckad och att ni gillade den!
ilovecookies.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback