Semlor

Ville testa att baka mina egna semlor. Har alltid köpt färdiga semlor i affären.
Dessa blev ärligt talat dom godaste semlorna jag någonsin ätit!
Riktigt saftiga och med en väldigt god smak av kardemumma.
Så jag tycker verkligen att ni ska testa att göra dessa.
 
 
20st
 
Ingredienser
 
14-16 dl vetemjöl special
1,5 dl socker
125g smör, rumsvarmt
50g jäst för söta degar
2 tsk krossad kardemumma
1 st ägg
5 dl mjölk
 
Pensling
 
2 äggulor
2 msk mjölk
 
Fyllning
 
200g mandelmassa
mjölk
 
Garnering
 
5 dl vispgrädde
florsocker
 
 
Gör såhär:
 
Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent.
Värm mjölken till 37 grader och häll den över, samt ha i ägget. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk 30–40 minuter.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 eller 40 bitar och rulla till släta bullar.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
 
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen.
Grädda i ugnen 7–10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
 
Mosa mandelmassan tillsammans med mjölk tills du får lagom koncistens.
Skär toppen av bullarna och gröp ur lite inkråm ur varje.
Lägg i en klick mandelmassa.
 
Vispa grädden och spritsa grädden över semlan.
Klipp locket till en trekant och sätt den på toppen av semlan.
Pudra över florsocker.
 
 
 
 
 
 
hittarecept.se

Kommentarer
ISA

sånt himla bra bakverk <3 love them!

Svar: Ja semlor tröttnar man aldrig på ☺
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://isabyl.devote.se
moster Annelie

När jag ser dina goda semlor..så blir det väldigt svårt att hålla mitt nyårslöfte. :)

Svar: Hehe ja det förstår jag 😀 kämpa på!
ilovecookies.blogg.se

Sigrid

Så gott! :D

Svar: Ja, mums :D
ilovecookies.blogg.se


Blogg: http://nouw.com/sigridalicia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback