Macarons med chokladfyllning

Testade idag för första gången att baka macarons. 
Det finns två olika sätt att göra macarons. Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng.
Detta sättet som jag testade nu så vispar man bara äggvitan och häller i sockret som det är så att det blir som en vanlig maräng. 
Jag tycker att detta receptet funkade riktigt bra så det kommer jag göra fler gånger.
Dom blev väldigt goda med smak av choklad, kardemumma och mycket mandelsmak.
 
 
 
Ingredienser
 
170 g florsocker (knappt 3 dl)
110 g siktat mandelmjöl

90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker

kardemumma efter smak
 
Choklad smörkräm
 
50g rumsvarmt smör
100g florsocker
2 msk kakao
 
 
Väg florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.

Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke.
Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.

Vänd ner mandel och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med kardemumman.
Blanda tills du har en jämn smet.

 
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.

 
Sätt ugnen på 125 grader.
Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i cirka 30 minuter.
Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspapperet om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.

 
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
Spritsa choklad smörkrämen på botten av hälften av kakorna.
Lägg ihop med resten av kakorna.
De kan förvaras i kylen i upp till en vecka.