Jordgubbsbrownies med chokladkräm

Bakade otroligt goda brownies med färska jordgubbar och chokladkräm. 
Sååå goda! ni måste verkligen testa dessa. 
Riktigt gott med en klick vispad grädde och färska jordgubbar.
 
 
 
 
Browniebotten
 
150g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
ca 5 dl jordgubbar, färska
 
Chokladkräm
 
75g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
100g mjölkchoklad, grovhackad
100g mörk choklad, grovhackad
 
Till servering
 
vispad grädde
färska jordgubbar
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner sockret.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt ägget ett i taget samtidigt som du rör med en visp.
Rör ner kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
 
Bred ut krämen i en långanna, ca 20x30cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 17 min. Låt den svalna.
 
Skär jordgubbarna i skivor.
Lägg jordgubbsskivorna ovanpå browniebotten.
 
Chokladkräm: Smält smöret i en kastrull.
tillsätt strösocker, sirap och grädde och låt det koka i 5 min under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och blanda i chokladen tills den smält.
 
Bred krämen ovanpå jordgubbarna så att hela kakan täcks.
Ställ kakan i kylen några timmar, helst över natten.
Dela kakan i rutor och servera med uppvispad grädde och färska jordgubbar.